Hobbi

Hobbi

Lisztgyurma zsírkrétával

2018. május 06. - j753gfusing

Kerestem a neten süthető lisztgyurma receptet, találtam is a

 http://egyuttavaltozasokert.hu/so-liszt-gyurma/  oldalon. A megadott recept harmadát (66 g liszt, 100 g só, fél evőkanál olaj, 42 ml víz)készítettem el, könnyen össze lehetett gyúrni.

A csinaljekszert.hu webáruházban vásárolt szilikon formákba gyömöszöltem a gyurmát, majd sütőpapírra tettem a formázott gyurmákat.Fontos a szilikon forma, így könnyebbrn kiszedhető a puha gyurma.

A gyurma egy részét kilapítottam és késsel vágtam formákat belőle.A maradék gyurmából "kígyókat" sodortam és ezzel díszítettem a formázott gyurmákat.

A formázott gyurmákba gyufaszál darabokat szúrtam hogy majd fel lehessen akasztani.

Majd 30 percig 120°C on sütöttem a sütőben. 

Ez alatt a reszelő legdurvább felületén lereszeltem zsírkrétákat.A reszelő tisztítása: forró vízzel, mosogatószeres cumisüveg mosó kefével.A zsírkréta olvasztás technikát egy DIY videóban láttam, ott forró kavicsokra rajzoltak zsírkrétával, illetve medálormákba rakták a zsírkrétaforgácsot.

A sütőből kiszedtem a tepsit és gyorsan a formákra szórtam a zsírkréta forgácsot.

Némelyik forró darabot elkezdtem zsírkrétával színezni, ahogy a kréta ráolvadt olyan lett mintha befestettem volna.

A forgáccsal megszórt darabokat az egyik adagnál visszahelyeztem a sütőbe és feltekertem 200°C ra hogy jobban ráolvadjon, pár perc után a lisztgyurma forma bebarnult de szerintem így is jó az összhatás:)

20180506_074859.jpg20180506_075528.jpg20180506_080948.jpg20180506_095736.jpg20180506_072112_1.jpg20180506_095719.jpg20180506_095710.jpg20180506_084020.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbicucc.blog.hu/api/trackback/id/tr9313894802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása