Előnye hogy nagyon nagy színválasztékban kapható, az effekt típúsúak csillogók, gyöngyházfényűek, stb.Könnyen formázhatók és háztartási sütőben alufólián könnyen készre süthetők.
A gyurmából késsel levágjuk a szükséges mennyiséget majd kondicionáljuk, azaz elkezdjük gyúrni a kezünkkel. A felmelegedett gyurma sokszor odaragad, ezért célszerű a kondicionált gyurmát hűtőbe rakni.A hideg gyurma könnyen nyújtható. A színek keverésére több módszer van: kinyújtunk különböző színű gyurmákat, a lapokat egymásra helyezzük és feltekercseljük: így csigavonalas mintát nyerünk; nudlikat sodrunk különböző színű gyurmákból és összecsavarjuk.
A gyurma formázható egy hegyes kis késsel és hengerrel (stick ragasztó tubusa is megfelel) könnyen nyújtható.Sokan tésztagépben kondicionálják és nyújtják.
Sütési utasítás rajta van a csomagoláson: a fimonál 110°C-on kell előmelegített sütőben 30 percig sütni.